VC Volt finalist Nederlands open jeugd kampioenschap

De jongens jeugd van volleybalvereniging VC Volt (Cuijk, Beers en Grave) hebben na de finaleplek in 2020 wederom de finale gehaald van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK). Waar de finale in 2020 door Corona niet is gespeeld en ook het toernooi van 2021 niet is doorgegaan, mogen ze dit jaar wel strijden om de titel van dit prestigieuze jeugdtoernooi.

De basis van het succes van dit jaar werd gelegd in de voorrondes die op 26 februari zijn gespeeld in Apeldoorn. De jongens jeugd, aangevuld met één meisje, komen bij het NOJK uit in de C-categorie (onder 15 jaar). Na overwinningen op AVV Keistad Amersfoort en VTC Woerden en een nederlaag bij Dynamo Apeldoorn werden ze keurig tweede in de poule en waren ze verzekerd van een halve finale plek.

Deze halve finale werd 16 april gespeeld in Borne. De C-jeugd speelde een sterke openingspartij tegen streekgenoot Vocasa uit Nijmegen, maar kwamen net tekort om te stunten. Daarna werden er prima overwinningen geboekt op Sudosa-Desto uit Assen en op Emmen '95. Ook nu werden ze tweede in hun poule, maar moesten ze om een finaleplek te bemachtigen nog een kruisfinale spelen. Dit bleek, net als in het seizoen 2020, het thuisspelende team Apollo 8 te worden. Al snel werd duidelijk dat VC Volt een maatje te groot was en na 25-15 en 25-16 werd een finaleplek veilig gesteld.

Waar deze finale op 21 mei gespeeld wordt, is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat coach Remco, Tygo, Ivan, Steef, Yordin, Alya Tuana, Tijn, Wes en Jamie (zie foto) een puike prestatie hebben neergezet. Wederom hoort de jeugd van VC Volt bij de beste 8 van Nederland!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA