1e wedstrijd JC1 en huldiging 6.1

Afgelopen zaterdag hebben speelden de jongens van JC1 hun eerste thuis wedstrijd in de C-competitie. Een spannende dag voor dit nieuwe team bestaande uit 3 jongens van niv. 5 en 6 jongens uit niv. 6. Samen met coach/ trainer Remco hebben de ze laatste trainingen hard geoefend op het positiespel.

De tegenstander van zaterdag was Civitas uit Venlo. Toen deze jongens de zaal binnen kwamen moesten onze jongens wel even slikken… de jongens van Civitas waren minimaal een kop groter dan de onze jongens … oeps. Maar toch vol vertrouwen begonnen ze aan de warming up. Ze waren er helemaal klaar voor.

De eerste set verliep al meteen redelijk goed en ze kwamen dan ook niet in de problemen en wonnen de eerste set met 25-15. In de 2e set bood de tegenstander wat meer tegenstand maar ook nu wisten Volt JC1 met 25-20 de set naar zich toe te trekken. De derde set ging erg eenvoudig, Civitas had geen antwoord op de mooi geplaatste aanvallen.

In de 4e set kwam Civitas halverwege nog dichterbij maar kon niet meer voorkomen dat ook de 4e set naar VC Volt JC1 ging. Mooi was om te zien dat ook de jongste spelers (10 jaar) tijdens de wedstrijd mee hebben gespeeld en versteld stonden van hun eigen prestaties. Het was een hele mooie wedstrijd om mee te starten en heel goed voor het zelfvertrouwen.

Hiermee was de dag voor de jongens van het oude VC Volt niv. 6.1 team (Tygo, Jamie, Wes, Sven en Steef) nog niet voorbij. Om 18.30 verzamelde de jongens zich in de sporthal om vervolgens iets voor 19.00 te worden gehuldigd omdat ze in de CMV competitie niv. 6 winterkampioen zijn geworden. Nadat ze onder applaus van alle aanwezigen allemaal een voor een naar voren werden geroepen kregen ze een mooi medaille omgehangen. Als kers op de taart mochten ze allemaal laten zien dat een bovenhandse opslag er al goed in zit. De een serveerde een mooie rustige bal over het net, nummer 2 serveerde de bal vlak over het net, terwijl nummer 3 de bal met een flinke vaart over het net serveerde. Twee jongens durfde het aan om een sprongserve te laten zien. Gelukkig gingen deze ook netjes over het net.

Na de eerste set van VC Volt H1 te hebben afgekeken gingen de jongens naar huis en in hun bedjes zullen ze zeker nog hebben nagenoten van deze mooie volleybalzaterdag.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.