Fluit-, tel- en zaalwachtschema seizoen 2019/2020 eerste helft

De Nevobo-competitie is afgelopen weekend weer gestart en zoals we allen weten kan er geen wedstrijd gespeeld worden zonder scheidsrechter of teller. Voor de eerste competitiehelft is inmiddels een fluit-, tel- en zaalwachtschema gemaakt. Dit schema staat inmiddels op de website, op de pagina van Wedstrijdzaken. Door allerlei wijzigingen binnen diverse teams en de terugtrekking van Heren 3 en Dames 4 uit de competitie, was het helaas niet mogelijk om het schema eerder te versturen.

Indien je niet kunt op de datum en/of tijd dat je ingedeeld bent dien je zelf voor een vervanger te zorgen. Let er op bij het fluiten op dat deze persoon de juiste licentie heeft. De code die nodig is voor een bepaalde wedstrijd staat in het schema vermeld. Als er iemand fluit met een licentie met een verkeerde code of zonder licentie, dan krijgen wij van de nevobo een boete en dat willen we natuurlijk voorkomen. In het overzicht per team kun je zien wie welke licentie heeft en tevens kan iedereen hier gemakkelijk zien wanneer hij/zij voor een taak ingedeeld is. Als je met iemand hebt geruild moet je dit wel  even per mail doorgeven aan wedstrijdzaken@vcvolt.nl, zodat de zaalwacht geïnformeerd kan worden dat er iemand anders komt fluiten of tellen.

De wedstrijdleiding/zaalwacht wordt in Beers altijd verzorgd door Pieter ten Haaf. In Cuijk is geen vaste zaalwacht en zijn diverse personen ingedeeld om deze taak te vervullen. Ook dit is terug te vinden in het schema.

Op de eerder genoemde pagina van Wedstrijdzaken vind je tevens de handleidingen voor het digitale wedstrijdformulier (DWF). In Beers wordt de optie “Live bijhouden” gebruikt. De ervaringen van de tellers en scheidsrechters met deze optie zijn zeer positief. Hiervoor is echter een goede stabiele internetverbinding nodig en helaas is deze bij Laco in Cuijk (nog) niet aanwezig. Hier blijven we dan ook de optie “Resultaat invoeren” gebruiken. In de handleidingen staat precies vermeld wat er van de coach, aanvoerder, teller en scheidsrechter verwacht wordt bij het gebruik van het DWF.

Op www.volleybalmasterz.nl kun je van alles vinden over spelsituaties en de nieuwe spelregels. Je kunt er diverse oefeningen maken om je kennis van de spelregels te testen (voor iedereen aan te raden) en je kunt er je spelregelbewijs halen. Als je dit spelregelbewijs hebt mag je jeugdwedstrijden fluiten en seniorenwedstrijden in de 3e klasse. Wij hopen dat er nog veel leden (vooral jeugdleden) dit spelregelbewijs willen gaan halen, zodat niet telkens dezelfde speelsters uit het team aangewezen worden om te fluiten.

Wij gaan er vanuit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de taken vervult die aan hem/haar toegewezen zijn, zodat de thuisweekenden vlekkeloos verlopen. Noteer de data dat je ingedeeld bent nu al in je agenda!

Als er nog vragen of opmerkingen zijn, dan horen wij dat natuurlijk graag van jullie.

Wij wensen iedereen een sportief en succesvol seizoen toe.

Met vriendelijke groet,
Namens bestuur VC Volt,

Helmi Thijssen / Peter Lemmers
Wedstrijdsecretariaat

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.