Nieuwe naam VC Volt

Vrijdag 13 mei 2016 is de boeken in gegaan als een historisch moment voor het volleybal in het land van Cuijk. De leden van Energo / Flip Schoonmaak (uit Beers), Shock '82 (uit Cuijk) en Dynamo (uit Grave) hebben ingestemd tijdens een extra ingelaste buitengewone ledenvergadering met de fusie, waar 1,5 jaar hard door betrokkenen aan is gewerkt. De leden hebben het voorstel tot fusie massaal gesteund en dat is iets waar wij bij de drie verenigingen zeker trots op mogen zijn.

Met dit prachtige resultaat komen de drie clubs als Volleybal Vereniging met als tijdelijke werknaam VV Land van Cuijk (LVC) in één keer de top 40 binnen van de grootste Volleybal Verenigingen van Nederland. Onder alle leden is een prijsvraag uitgeschreven om te komen tot één nieuwe naam, nieuwe clubkleuren en een nieuw logo.

Donderdag 23 juni 2016 tijdens de bestuursvergadering zijn alle inzendingen door de jury, bestaande uit de Dagelijkse Bestuursleden van Energo / Flip Schoonmaak, Shock ’82 en Dynamo beoordeeld. 52 inzendingen en totaal 109 voorgestelde namen hebben de revue gepasseerd. Door middel van 5 stemrondes is uiteindelijk de winnende naam vastgesteld. Vanaf 1 juli 2016 zal de tijdelijke werknaam VV Land van Cuijk (LVC) gewijzigd worden in de definitieve nieuwe naam:

VC Volt

Alle 3 de verenigingen hebben iets met energie of het opwekken daarvan te maken. Volt is een korte, krachtige, vlotte en moderne naam die raakvlakken heeft met onze 3 verenigingen, maar ook met de volleybalsport in het bijzonder. Onze mooie sport is explosief, dynamisch en snel. 3 aspecten die in VC Volt naar voren komen. Er waren meerdere inzendingen voor VC Volt binnengekomen en de jury heeft uiteindelijk Bob Bruinenberg verkozen tot winnaar. Bob, proficiat en de prijs komt naar je toe.

Ook over de voorgestelde clubkleuren was de jury unaniem: ORANJE – BLAUW.

Er ligt een aantal mooie bruikbare voorstellen voor een nieuwe logo, maar hier is nog geen keuze in gemaakt. In de komende weken wordt een aantal leden benaderd om hierover mee te denken en te ontwerpen.

Wij zijn als Dagelijks Bestuur bijzonder trots op dit resultaat en gaan ervoor dat onze nieuwe club een gezellige, sfeervolle, energieke, brede, aantrekkelijke en financieel gezonde club is en blijft. Een club die de volleybalsport aanbiedt voor jong en oud in het land van Cuijk.

Tot slot zal vanuit de Technische Commissie (TC) in de komende dagen de concept teamindeling, trainingstijden, trainingslocaties en trainers/coaches gecommuniceerd worden via de website. Het wedstrijdprogramma, wat momenteel op de nevobo site staat, gaat nog wijzigen (aanvangstijd, datum en speellocatie) en hier kan je nog geen conclusies uit trekken.

Wanneer VC Volt officieel is opgericht bij de notaris, krijgen alle leden een persoonlijke e-mail om je officieel welkom te heten bij VC Volt.

Namens het Dagelijkse Bestuur VC Volt

Reacties

Door Dennis Hendriks op 2-9-2016 om 19:43

Dit bericht is ook opgepikt door De Gelderlander, zie hier.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA