Wedstrijdzaken

Zoals we allen weten kan er geen wedstrijd gespeeld worden zonder scheidsrechter of teller. Voor fluit-, tel- en zaalwachtschema's, zie de downloads onder aan deze pagina.

Indien je niet kunt op de datum en/of tijd dat je ingedeeld bent dien je zelf voor een vervanger te zorgen. Let er op bij het fluiten op dat deze persoon de juiste licentie heeft. De code die nodig voor een bepaalde wedstrijd staat in het schema vermeld. Als er iemand fluit met een licentie met een verkeerde code of zonder licentie, dan krijgen wij van de Nevobo een boete en dat willen we natuurlijk voorkomen. In het overzicht per team kun je zien wie welke licentie heeft en tevens kan iedereen hier gemakkelijk zien wanneer hij/zij voor een taak ingedeeld is. Als je met iemand hebt geruild moet je dit wel even per mail doorgeven aan wedstrijdzaken@vcvolt.nl, zodat de zaalwacht geïnformeerd kan worden dat er iemand anders komt fluiten of tellen.

De wedstrijdleiding/zaalwacht voor De Kloosterhof in Beers wordt altijd verzorgd door Pieter ten Haaf.

Tijdens wedstrijden wordt gebruik gemaakt van het digitale wedstrijdformulier (DWF). Wij gebruiken de optie "Live bijhouden". Zie de bijlagen onder aan deze pagina voor handleidingen, waain precies staat vermeld wat er van de coach, aanvoerder, teller en scheidsrechter verwacht wordt bij het gebruik van het DWF.

Op www.volleybalmasterz.nl kun je van alles vinden over spelsituaties en de huidige spelregels. Je kunt er diverse oefeningen maken om je kennis van de spelregels te testen (voor iedereen aan te raden) en je kunt er je spelregelbewijs halen. Als je dit spelregelbewijs hebt mag je jeugdwedstrijden fluiten en seniorenwedstrijden vanaf de 3e klasse. Wij hopen dat er nog veel leden (vooral jeugdleden) dit spelregelbewijs willen gaan halen, zodat niet telkens dezelfde spelers/speelsters uit het team aangewezen worden om te fluiten.

Wij gaan er vanuit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de taken vervult die aan hem/haar toegewezen zijn, zodat de thuisweekenden vlekkeloos verlopen. Noteer de data dat je ingedeeld bent nu al in je agenda!

Als er nog vragen of opmerkingen zijn, dan kun je deze stellen aan de Wedstrijdzaken en zaalwacht Commissie, door een e-mail te sturen naar wedstrijdzaken@vcvolt.nl.

Wij wensen iedereen een sportief en succesvol seizoen toe.